Corona in Uganda

Waar we in Nederland onze kinderen zoveel mogelijk naar school willen laten gaan tijdens deze corona pandemie, zag dit de afgelopen 2 jaar er heel anders uit in Uganda. Op 10 januari was het dan ook groot nieuws, Ugandese scholen gingen na 2 jaar (!!) weer open. Dan zou je verwachten dat klassen weer bomvol zitten. Maar niets is anders waar.. Veel kinderen zijn gaan werken en hebben aan geld geroken en willen niet meer terugkomen. Ook zijn er veel meisjes zwanger geraakt waardoor zelfs geadviseerd wordt niet meer terug te komen. In Nederland kunnen wij ons hier eigenlijk niks bij voorstellen. Maar het is gebeurd en gaat hopelijk nooit meer zo gebeuren.

Ook St. Francis Nursery Primary School heeft bijna 2 jaar zijn deuren niet geopend, tot 10 januari. Hetzelfde moment dat wij zijn begonnen met de nieuwe toiletten om ervoor de zorgen dat vanaf dit jaar de kinderen schoon en gezond sanitair hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *