Over de stichting

Missie

We werken samen aan de toekomst van kinderen in Kimya. Dit doen we door goed onderwijs voor kinderen te verzorgen die daar anders geen toegang tot hebben. Bij goed onderwijs hoort ook een volle maag, schoon sanitair, goede docenten en een prettig schoolgebouw. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen uit Kimya de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien!

“Verzeker toegang tot sanitatie voor iedereen”

SDG 6: Schoon water en sanitair

Tugende Africa is opgericht door Steven Kibira. Steven is sterk betrokken bij de uitvoering van de activiteiten van de stichting.

Oprichter Steven Kibira

Organisatie

We geven invulling aan onze missie door te bouwen aan een hecht netwerk van sympathisanten en donateurs. Door samen onze schouders onder dit project te zetten zorgen we ervoor we de school en sanitaire voorzieningen over een lange tijd kunnen steunen.

Tugende Africa heeft een dagelijks bestuur en een Raad van Advies. Het dagelijks bestuur draagt zorg voor de inhoudelijke uitvoering en coördinatie van de activiteiten van de stichting. De kern van het bestuur van Tugenda Africa bestaat uit:

De Raad van Advies ziet erop toe dat de activiteiten van Tugenda Africa worden uitgevoerd in lijn met de doelstelling van de stichting. Daarnaast denkt de RvA mee in het identificeren van kansen en het beheren van risico’s.

De Raad van Advies is nog in oprichting.

Alle functies in het dagelijks bestuur en de Raad van Advies zijn onbezoldigd. Alle inkomsten van Tugende Africa gaan naar de Holiness Ark Primary School en de sanitaire voorzieningen in Kimya en het Kaberole District!


“Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs”

SDG 4: Toegang tot onderwijs

Afrekening 2023